«Единое окно» определяется как механизм, позволяющий сторонам, участвующим в торговых и транспортных операциях, представлять стандартизированную информацию и документы с использованием единого пропускного канала в целях выполнения регулирующих требований, касающихся импорта, экспорта и транзита»

РЕКОМЕНДАЦИЯ ЕЭК ООН № 33

Cargo-Форум на тему «Впровадження в Україні міжнародних стандартів електронного оформлення та супроводження вантажних авіаційних перевезень» 21 січня 2016 р.


~~Громадська рада при Державній авіаційній службі України на своєму засіданні  23.12.2015 р. підтримала пропозицію Постійної комісії з питань спрощення формальностей Громадської ради при Державній авіаційній службі України провести 21 січня 2016 року Форум на тему:
«Впровадження в Україні міжнародних стандартів  електронного оформлення та супроводження вантажних авіаційних перевезень».
Міжнародні стандарти  електронного оформлення та супроводження вантажних авіаційних перевезень на сьогодні стають обов'язковою умовою конкурентоспроможності галузі на світовому ринку вантажних авіаперевезень.
Впровадження  в Україні стандартів IATA e-freight та e-AWB, які розглядаються в якості міжнародних стандартів оформлення вантажів, та на які орієнтуються провідні міжнародні учасники галузі, можуть стати проривом в організації вантажних авіаперевезень в Україні.
В рамках форуму планується розгляд наступних ключових питань:
• розроблення нормативно - правової бази електронного оформлення перевізних і супровідних документів при здійсненні вантажних перевезень авіаційним транспортом,
• питання взаємодії з контролюючими органами при перетині кордону України,
• впровадження принципу «Єдиного вікна» в пунктах пропуску на авіаційному транспорті,
• впровадження стандартів електронного оформлення та супроводження вантажних авіаційних перевезень e-freight та e-AWB в Україні.
В роботі Форуму планується участь представників Державній авіаційній службі України, Державної фіскальної служби України інших установ та контролюючих органів, галузевих об’єднань, провідних авіакомпаній, аеропортів і агентів з продажу вантажних авіаційних перевезень, а також інших зацікавлених організацій.